Stavanger 2008 Neighbourhood Secrets Logo


Universitetet i Stavanger
Stavanger Kommune
Sandnes Kommune
Norsk Kulturråd
Stiftelsen Fritt Ord

Jörgen Svensson

Jörgen Svensson
Jörgen Svensson

Jörgen Svensson skal delta som en av prosjektets åtte kunstnere. Jörgen Svensson gjennomførte "Public Safety" i den lille svenske byen Skoghall i 2000, med en 3-årig forutgående prosess. "Public Safety" er et godt eksempel på den typen relasjonell samtidskunst som vil kunne komme ut også av Neighbourhood Secrets.

Etter gjennomført prosjekt, som det innledningsvis var en god del skepsis til fra lokalbefolkningen, ble det kåret til "Årets svenske kunsthendelse" av Sveriges Radio, og en timelang filmdokumentar ble vist på svensk fjernsyn. Foruten å initiere og drive Public Safety bidrog Svensson selv med verket "Two American Policemen", hvor han inviterte to amerikanske politimenn til stedet, som patruljerte byens gater i to uker i full amerikansk uniform. De to politimennene ble av lokalbefolkningen behandlet som filmstjerner. Alle ville ha deres autografer og de blev inviterte til å delta i Tv og radioprogram. Innbyggerne i byen, som var helt uten bekjentskap med denne samtidskunsten fra før, ønsker nå en "Public Safety II" velkommen. På mange måter kan Neighbourhood Secrets ses på som et kunstprosjekt som viderefører erfaringer fra "Public Safety", nå lokalisert til en mye større by og region, under en helt annen setting: En by som er Europeisk kulturhovedstad.

Under en period var Jörgen Svensson også rådgivare for Sveriges kulturminister. Ett arbeid som han gjorde til et kunstprosjekt. Blant annet dokumenterte han sin tid på kulturdepartementet i dagboksform. Han strukturerte siden dagboksnotatene som et noteark og byttet ut alle forekomster av navn til noter. Koordinatsystemet som dermed oppsto lot han en komponist omskrive til en strykekvartett. Hele prosjektet, inkludert CD-plater med musikken, er dokumentert i boken "VI-En bok om kulturrådgiveri"

Jörgen Svensson har også arbeidet med video og har dessuten produsert radioteater for Sveriges Radio.

Jörgen Svensson er bosatt i Göteborg. Underviser som professor II ved Kunstakademiet i Trondheim.

 

SISTE NYHETSKLIPP

Les flere nyheter...
 

Nyhetsbrev

Skriv adressen din her og klikk for å motta nyhetsbrev fra Nabolagshemmeligheter

Din epostadresse:

 

KUNSTNER + STED = NABOLAGSHEMMELIGHETER

ALFREDO JAAR + OLJEMUSEET
PAUL KOS + DOMKIRKEN
KENDELL GEERS + KVADRAT
LARS RAMBERG + RUTEN
GITTE VILLESEN + CAFÉ STING
RAQS + RÅDHUSTEATERET
JEANNE VAN HEESWIJK + SYKEHUSET
JÖRGEN SVENSSON + KULTURHUSET

 

ASSISTENTER SØKES

Vi søker assistenter som i hovedsak skal fungere som personlige medhjelpere till kunstnerne, men som også kan arbeide sammen med prosjektledelsen. Vi kan garantere viktige erfaringer i prosjektledelse av et større kunstprosjekt samt muligheter til å bygge internasjonalt nettverk innen kunstområdet.
For ytterligere informasjon:

Jörgen Svensson (+46-733225674)
Jan Inge Reilstad (+47-99737914)
janinge@neighbourhoodsecrets.no

 

Redaktører: Jan Inge Reilstad / Jörgen Svensson
Logo: Jörgen Svensson / Anders Eurén / Kevin Foust© 2006
Programmering og formgivning: Kevin Foust (kevin@bzzt.org)